USA
Pěstování chmele ve Spojených státech amerických má své kořeny na počátku 19. století. Dnes se chmel pěstuje převážně na rodinných farmách v severozápadní části země.
Klimatické podmínky v USA se v jednotlivých pěstitelských oblastech výrazně liší. Celková rozloha chmelnic přesahuje 20 tisíc hektarů, přičemž největší část se nachází ve státě Washington, kde se soustřeďuje více než 72 % produkce. Hlavní pěstitelskou oblastí je údolí Yakima, které se vyznačuje suchým aridním klimatem, takže chmel zde roste pouze díky zavlažování. Převažují zde odrůdy s vysokým obsahem hořkých látek a stále více se prosazují tzv. "flavour hops" s netradičním aroma, jako jsou ovocné, bylinné či kořenité tóny, využívané především v amerických pivních stylech.
Druhou nejvýznamnější oblastí je Oregon, kde se pěstuje asi 15 % amerického chmele. Klima zde připomíná západoevropské podmínky – je vlhčí, chladnější a s vyšším množstvím srážek oproti Yakimě.
Třetí hlavní oblast se nachází ve státě Idaho, který se na produkci podílí přibližně 10 %. Zdejší klimatické podmínky jsou podobné těm v Yakimě.
V posledních letech se pěstování chmele rozšířilo i do dalších států, jako jsou Kalifornie, Colorado, Michigan, New York, Severní Karolína nebo Ohio, které dohromady tvoří asi 3 % celkové výměry chmelnic v USA.