Simcoe

Kód: SIMCOE/USA/2023
144 Kč 128,57 Kč bez DPH 144 Kč / 100 g
Skladem (>10 ks)
Ročník
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Simcoe - dříve označovaná jako YCR 14 - byla vytvořena Charlesem E. Zimmermannem, vyvinuta společností Select Botanicals Group a vydána prostřednictvím společnosti Yakima Chief Ranches v roce 2000.

Rok před vydáním odrůdy Simcoe byla podána žádost o patent, čímž se stala odrůdou s ochrannou známkou. Kvůli tomuto chráněnému statusu je její původ tajný, ale říká se, že byla získána otevřeným opylením.

Profil chuti a vůně:
Simcoe je dvouúčelový chmel, který lze použít ve všech přídavcích chmele v průběhu celého pivovarského procesu.

Vedle ovocného a lehce zemitého aroma patří mezi specifické popisné znaky chmele Simcoe grapefruit, maracuja, borovice a bobulovité ovoce. Kromě skvělých hořkých vlastností je odrůda chmele Simcoe - často označovaná jako "Cascade na steroidech" - známá pro své chutě tropického ovoce. Běžně se používá v India pale ales a světlých ejlech.

Simcoe se často používá k hořknutí díky vysokému podílu alfa kyselin, ale lze jej použít i jako pozdní přídavek k zvýraznění ovocných vůní. Od té doby se stal jedním z nejoblíbenějších chmelů jak pro řemeslné pivo, tak pro domácí vaření piva. Simcoe s 12-14 % alfa kyselin dodává chmelu jemnou hořkost, ale zároveň se vyznačuje výrazným aroma peckovin, borovice a citrusové kůry. Je to skutečně dvouúčelový chmel, který je schopen samostatně obstát v jednochmelených pivech v široké škále stylů.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Původ: Simcoe je aromaticko-hořká odrůda s velmi nízkým obsahem co-humulonu povolená v USA v roce 2000.

 Alfa kyseliny: 12,0-14,0%

Beta kyseliny: 4,0-5,0 %

Aroma: unikátní borovicově-chmelové

Pivovarská charakteristika: odrůda s vysokým obsahem alfa kyselin, nízkým obsahem co-humulonu a specifickým aroma profilem

Doporučené použití a chmelení: první a druhé chmelení, DRY HOP

 

 

 

 

 

 

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: