Nelson Sauvin

Kód: NELSONSAUVIN/NZ/2023 NELSONSAUVIN/NZ/2024 Zvolte variantu
181,44 Kč od 181,44 Kč –20 % - až –20 %
chmel bez p
181,44 Kč od 181,44 Kč –20 % - až –20 % 144,48 Kč 181,83 Kč od 144,48 Kč 129 Kč bez DPH 162,35 Kč bez DPH od 129 Kč bez DPH 144,48 Kč / 100 g 1 818,30 Kč / 1 kg
Skladem (2 ks) Skladem (>10 ks) Zvolte variantu
Ročník
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Nelson Sauvin je triploidní odrůda chmele vyšlechtěná ve výzkumném centru Hort Research, Riwaka Research Centre z křížení odrůd Smoothcone a NZ male. Poprvé byla uvedena na trh v roce 2000.

Profil chuti a vůně: Nelson Sauvin je aromatický chmel, který se obvykle používá pouze při pozdním přidávání do varu, včetně suchého chmelení.

Jeho aroma obsahuje výrazné znaky bílého vína spolu s ovocnými příchutěmi, jako je čerstvě drcený angrešt a hrozny. Esenciální olejový profil vykazuje vlastnosti čerstvě drceného angreštu, což je deskriptor často používaný pro odrůdu hroznů Sauvignon Blanc, a to je také důvodem názvu této odrůdy.

Nelson Sauvin je chmel, který může vyžadovat efektivní použití ve varně. Tuto skutečně jedinečnou dvouúčelovou odrůdu lze použít k výrobě velkých průrazných ejlů i jemných aromatických ležáků. Ovocná chuť může být pro nezasvěcené trochu přehnaná, nicméně ti, kteří si potrpí na výrazný chmelový charakter, najdou v tomto chmelu několik využití.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nelson Sauvin je triploidní odrůda chmele povolená od roku 2000 s velmi specifickým aroma profilem do angreštu, která dostala název podle vína Savignon Blanc.

Pivovarské charakteristiky:

  • Alfa kyseliny: 11,0-13,0 %
  • Beta kyseliny: 6,0-8,0 %
  • Aroma: ovocné angreštové

Doporučené použití a chmelení:

  • Použití: třetí chmelení, DRY HOP

Nelson Sauvin přináší unikátní aroma profil s angreštově-ovocným nádechem, což poskytuje pivům vynikající chuťovou zkušenost. Je ideální pro třetí chmelení a pro použití při DRY HOP procesu, což podporuje vynikající aroma a přispívá k bohatství chuti vašeho piva.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: