Lallemand Nova Lager 11g

Kód: 271315
139 Kč 120,87 Kč bez DPH 139 Kč / 1 ks
Skladem (4 ks)

Společnost Lallemand Brewing právě uvedla na trh kmen kvasinek pro pravé spodní kvašení, který vytváří čistý, jedinečný profil ležáku s vysokým prokvašením a vysokou flokulací. LalBrew NovaLager™ je hybrid Saccharomyces pastorianus (geneticky nemodifikovaný), který byl vybrán k výrobě čistých piv ležáckého typu s optimálním kvasným výkonem pivovarských kvasnic. Jedná se o robustní kmen ležáckých kvasinek s ideálními pivovarskými vlastnostmi, včetně rychlého kvašení, vysokého útlumu a vysoké flokulace. Výrazný chuťový profil je velmi čistý, mírné estery v širokém rozsahu teplot.

LalBrew NovaLager™ je výsledkem výzkumné a vývojové práce společnosti Renaissance Bioscience Corp. (Vancouver BC, Kanada) ve spolupráci se společností Lallemand Brewing.  Byl selektován pomocí klasických a geneticky nemodifikovaných metod šlechtění s cílem získat nový hybridní kmen Saccharomyces cerevisiae x Saccharomyces eubayanus, který definuje novou linii ležáku skupiny III (renesanční), odlišnou od všech ostatních tradičních kmenů Saccharomyces pastorianus. Tento kmen produkuje málo VDK/diacetylu a využívá patentovanou technologii Kalifornské univerzity v Davisu (USA), která zajišťuje, že nevzniká sirovodík (H2S), a zkracuje tak dobu zrání spojenou s výrobou ležáckého piva. Díky expresi enzymu β-glukosidázy může LalBrew NovaLager™ podpořit biotransformaci chmele a zvýraznit jeho chuť a aroma. Všechny tyto výše uvedené vlastnosti činí z LalBrew Novalager™ nový a jedinečný nástroj speciálně přizpůsobený podmínkám řemeslného vaření piva.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Použití: Ležáky, Pale Lager, Cold IPA, Baltic Porter

Sedimentace: střední

Stupeň prokvašení: 78 - 84%

Tolerance na alkohol: 13%

Teplota kvašení: 10-20°C

 

Pivovarské vlastnosti a senzorika:

Optimální teplotní rozsah pro kvasinky LalBrew NovaLager™ při výrobě tradičních stylů je 10 - 20 °C. Tyto kvasinky od společnosti Lallemand Brewing lze použít k vaření stylů, jako je Pale Lager, Cold IPA nebo dokonce Baltic Porter. Recepty můžete získat zde. Je poměrně čistá, většinou neutrální s mírnými esterovými tóny (červené jablko a ovoce), s nízkým obsahem diacetylu a bez H2S.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: