Lallemand Wildbrew Philly Sour 11g

Kód: 271335
Výprodej
115 Kč –17 %
867 wildbrew philly sour lowres square
115 Kč –17 % 95 Kč 82,61 Kč bez DPH 95 Kč / 11 g
Skladem (>5 ks)

WildBrew ™ Philly Sour je poměrně unikátní druh (nikoli kmen) kvasinek Lachancea, izolovaný Akademií věd ve Philadelphii. Philly Sour produkují kromě etanolu také malé množství kyseliny mléčné. Tyto kvasnice v řadě WildBrew ™ jsou skvělou volbou pro výrobu kyselých piv s osvěžující kyselostí a tóny ovoce, zejména peckovin. Po prokvašení standardní mladiny  bylo laboratorně naměřeno pH 3,2 - 3,5 a 0,1 - 0,4% kyseliny mléčné. Vyšší kyselosti bude dosaženo u mladiny s vyšším obsahem glukózy pocházející typicky z ovocných přídavků jako je ovocné pyré apod.

Oproti druhu Saccharomyces cerevisiae prokvášejí tyto kvasinky mladinu o něco pomaleji. U běžné stupňovitosti do 12° se bavíme o dosažení FG za 10 dní. Optimální teplota kvašení je 22°C. Kyselost výsledného produktu lze ovlivnit dávkováním kvasinek. Dle výzkumu výrobce se nedoporučuje kofermentace, respektive zakvášení více druhy kvasinek naráz, neboť druh Lachancea má nízkou toleranci vůči ostatním druhům kvasinek. Pozor! Rozhodně to ale neznamená, že nemůžete více druhů kvasinek použít, jen je potřeba aplikaci řádně naplánovat a přidat další druh kvasinek až v určité fázi kvašení. Zde je ovšem potřeba počítat s pH vaší mladiny a zda při takové hodnotě mohou Vámi přidané kvasinky fungovat. Oproti divokým kvasinkám a bakteriím, které se používají při výrobě typických kyselých piv, kvasinkám Lachancea vůbec nevadí chmel, proto je můžete perfektně využít například při výrobě Sour IPA apod. Díky všem těmto vlastnostem se Vám naskýtá nebývalá možnost experimentování!

 

!!!KVASNICE PŘED EXPIRACI 5/2023 - SLEVA!!!

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Použití: Berliner Weisse, Gose, lambic-style, American Wild a Sour IPA

Sedimentace: vysoká

Stupeň prokvašení: vysoké

Tolerance na alkohol: 9 %

Teplota kvašení: 20 - 25°C

Doplňkové parametry

Kategorie: Lallemand
Hmotnost: 0.011 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: