Lallemand Wildbrew Philly Sour 11g

Kód: 271335
105 Kč 93,75 Kč bez DPH 105 Kč / 11 g
Skladem (3 ks)

WildBrew™ Philly Sour je zvláštní druh kvasinek rodu Lachancea, který byl izolován Akademií věd ve Philadelphii. Tyto kvasinky produkují vedle ethanolu také malé množství kyseliny mléčné. Jsou skvělou volbou pro výrobu kyselých piv s osvěžující kyselostí a tóny ovoce, zejména peckovin.

Po fermentaci standardní mladiny bylo laboratorně naměřeno pH v rozmezí 3,2 až 3,5 a obsah kyseliny mléčné mezi 0,1 a 0,4%. Vyšší kyselost lze dosáhnout u mladiny s vyšším obsahem glukózy, typicky z ovocných přídavků jako je ovocné pyré.

WildBrew™ Philly Sour prokvašuje mladinu o něco pomaleji než klasický druh Saccharomyces cerevisiae. U běžné stupňovitosti do 12° je dosažení konečného obsahu extraktu FG za 10 dní. Optimální teplota kvašení je 22°C. Kyselost výsledného produktu lze ovlivnit dávkováním kvasinek. Je důležité mít na paměti, že druh Lachancea má nízkou toleranci vůči ostatním druhům kvasinek, a proto není doporučeno kombinovat je s jinými kvasinkami v průběhu kvašení.

Na rozdíl od divokých kvasinek a bakterií, které se používají při výrobě typických kyselých piv, kvasinky rodu Lachancea nereagují na přítomnost chmele, což umožňuje jejich použití i při výrobě stylů jako je Sour IPA. Díky těmto vlastnostem nabízejí kvasinky WildBrew™ Philly Sour neobvyklou možnost experimentování při výrobě piv.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Použití: Kvasinky WildBrew™ Philly Sour jsou ideální pro výrobu široké škály kyselých piv, včetně Berliner Weisse, Gose, lambic-style, American Wild a Sour IPA.

Sedimentace: Vysoká

Stupeň prokvašení: Vysoký

Tolerance na alkohol: 9%

Teplota kvašení: 20 - 25°C

Doplňkové parametry

Kategorie: Lallemand
Hmotnost: 0.11 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: