Grapefruit IPA 5ml

Kód: 822
199 Kč 173,04 Kč bez DPH
Skladem (3 ks)

Přednosti:

Žádné pořizování surovin, žádný odpad
Není potřebná doba na přípravu surovin
Jednoduché dávkování – reprodukovatelné chutě různých typu piva
Žádné fermentující cukry
Žádný zákal, žádný vliv na tvorbu pěny
Jedinečnost hotového piva
Počátecní dávkování: 10 g / hl – doporučuje se odzkoušet

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jejich použití je velmi jednoduché. 

Nahlížejte na ně tak, že jsou to ty samé silice, které jsou obsažené ve chmelových hlávkách (peletách) - v lupulínu dané odrůdy. Akorát byly vyextrahované a jsou čisté, tedy bez balastních látek chmelové hlávky (např. vřeténko, lupínka, pryskyřice (hořké látky), lipidy, polyfenoly, atd..). 

Pokud se použijí do nápoje (piva), dělají stejnou práci jako by byly součástí chmelové hlávky. 

Jejich výhodou je, že při aplikaci dodáváte jen čisté silice a ovlivňujete tedy senzoricky jen aroma, nikoliv hořkost a další vlivy jako např. koloidní stabilitu atd. což např. při studeném chmelení celou chmelovou hlávkou (peletou) ano. Jejich rozptýlení v pivu a aromatizace je téměř okamžitá, velmi efektivní a nehrozí případná kontaminace piva. 

Jejich aplikace závisí na požadavku sládka, obecně platí že se dává všude tam, kde byste dávali normálně chmel. Tedy tam, kde je cílem dodat silice, tedy aroma. Dává se ve všech fázích “dry hoppu” anebo může i být jeho plnou náhradou (nutné si na vlastní technologii a chuťovém profilu piva otestovat!). Kombinovat s hlávkovým nebo peletovaným chmelem to lze neomezeně anebo jdou aplikovat sólo jen silice. Můžou se dávat tedy na samotný závěr chmelovaru, potom na “hop back”, na vířivku, kdykoliv po hlavním kvašení při ležení piva a dokonce i několik hodin před konzumací. Nejefektivnější jsou však právě na studené chmelení při ležení.

Obvyklá dávka bývá od 5 do 40 ml/hl, ale záleží na vašem požadavku a typu piva - tak aby vám vyhovoval senzoricky chuťový profil = je potřeba si předem nadávkovat a odladit na daném pivu! 

Výhoda silic také spočívá v tom, že do piva nejde ”balast” ze chmelových hlávek a nemáte potom žádné výtraty piva ve chmelovém mlátu (jsou bezezbytkové), jsou čisté - nehrozí kontaminace, dávkování je přesně opakovatelné a efektivní, můžete si z čistých odrůdových silic namíchat i kombinaci, která u peletovaného chmele bývá jen těžko proveditelná a udělat si tak vlastní kombinaci aroma. 

Silice jsou již připravené k přímé aplikaci, neředí se! 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: