Orange IPA 5ml

Kód: 823
199 Kč 177,68 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)
  • Žádné pořizování surovin, žádný odpad: Systém umožňuje vařit pivo bez potřeby nakupovat suroviny, což snižuje odpad a usnadňuje proces vaření.

  • Není potřebná doba na přípravu surovin: Díky tomuto systému není třeba čekat na přípravu surovin, což zkracuje celkový čas vaření piva.

  • Jednoduché dávkování – reprodukovatelné chutě různých typů piva: Systém umožňuje snadné a přesné dávkování, což vede k reprodukovatelným chutím různých typů piva.

  • Žádné fermentující cukry: Eliminuje riziko fermentace cukrů, což přispívá ke stabilní kvalitě piva.

  • Žádný zákal, žádný vliv na tvorbu pěny: Proces minimalizuje zákal a nemá negativní vliv na tvorbu pěny, což vede k jemnějšímu a čistšímu pivu.

  • Jedinečnost hotového piva: Umožňuje vytvoření jedinečného piva s konzistentní chutí a kvalitou.

  • Počáteční dávkování: 10 g / hl – doporučuje se odzkoušet: Doporučené počáteční dávkování je 10 gramů na hektolitr, avšak je doporučeno experimentovat a naladit dávkování podle vlastních preferencí.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Použití těchto silic je velmi jednoduché.

Můžete je vnímat jako ty samé esenciální oleje, které se nacházejí v chmelových hlávkách (peletách), avšak byly vyextrahovány a jsou čisté, tedy bez balastních látek chmelové hlávky (např. vřeténko, lupínka, pryskyřice (hořké látky), lipidy, polyfenoly atd.). Když jsou použity v nápojích (pivech), plní stejnou funkci jako by byly součástí chmelové hlávky.

Jejich výhodou je, že při aplikaci dodáváte pouze čisté esenciální oleje a ovlivňujete tedy senzorické vnímání pouze aroma, nikoliv hořkost a další vlivy, jako je například koloidní stabilita. To může nastat při studeném chmelení s celou chmelovou hlávkou (peletou). Jejich rozptýlení v pivu a aromatizace je téměř okamžitá, velmi efektivní a nehrozí případná kontaminace piva.

Jejich aplikace závisí na požadavku sládka, obecně platí, že se dávají tam, kde byste normálně použili chmel. Tedy tam, kde je cílem dodat esenciální oleje, tedy aroma. Používají se ve všech fázích "dry hoppu" nebo mohou být jeho plnou náhradou (je však nutné si na vlastní technologii a chuťovém profilu piva otestovat!). Můžete je kombinovat s hlávkovým nebo peletovaným chmelem nebo je používat samostatně. Mohou být aplikovány na samotný závěr chmelovaru, do "hop back", do vířivky, kdykoliv po hlavním kvašení při ležení piva a dokonce i několik hodin před konzumací. Nejefektivnější jsou však při studeném chmelení při ležení.

Obvyklá dávka je od 5 do 40 ml na hektolitr, ale záleží na vašem požadavku a typu piva - musíte si ji předem nadávkovat a odladit podle daného piva!

Výhoda esenciálních olejů spočívá také v tom, že do piva nevstupuje "balast" ze chmelových hlávek a nemáte potom žádné ztráty piva ve chmelovém mlátu (jsou bezezbytkové). Jsou čisté - nehrozí kontaminace, dávkování je přesně opakovatelné a efektivní. Můžete si z čistých odrůdových silic namíchat i kombinaci, která u peletovaného chmele bývá jen těžko proveditelná, a tak si vytvořit vlastní kombinaci aromat. Tyto silice jsou již připraveny k přímé aplikaci a nemají se ředit!

Doplňkové parametry

Kategorie: Ovocné extrakty
Hmotnost: 0.3 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: