Weyermann Diastatic Barley Malt (Disastatický)

Kód: 22130027
42,52 Kč 37,96 Kč bez DPH 42,52 Kč / 1 kg
Skladem (>10 kg)
Šrotování

Diastatic Barley Malt – Weyermann®

Slad vyráběný z kvalitního ječmene s velmi vysokou enzymatickou aktivitou. Díky svému enzymovému výkonu je přirozeným a vysoce účinným dodavatelem amylolytických enzymů pro nejrůznější aplikace.

Diastatický slad (někdy také slad s vysokou diastatickou silou) má v pivu jednu hlavní funkci:
👉 dodává enzymy (hlavně amylázy), které štěpí škrob na zkvasitelné cukry.

Díky tomu:

  • zvyšuje výtěžnost ze sladu nebo z přidaných nemodifikovaných surovin (např. kukuřice, pšenice, rýže, oves, dýně apod.),

  • pomáhá prokvasit pivo do suššího výsledku – zanechá méně zbytkové sladkosti,

  • zlepšuje práci kvasnic, protože jim poskytuje více zkvasitelných cukrů.


🔬 Jak to funguje

Diastatický slad obsahuje aktivní enzymy (hlavně α-amylázu a β-amylázu), které během rmutování:

  • rozkládají škroby na maltózu, glukózu a dextriny,

  • čímž zvyšují diastatickou sílu celého rmutu (měřenou v °Lintner nebo WK).


💡 Kdy ho použít

  • když používáte větší podíl nesladovaných surovin, které samy enzymy nemají,

  • při vaření lehčích piv, kde chcete vyšší prokvašení a sušší chuť,

  • při nápravě slabě modifikovaných sladů,

  • nebo když chcete zvýšit efektivitu rmutování.


⚠️ Na co si dát pozor

  • příliš velké množství → pivo může být příliš suché a tenké,

  • enzymy se ničí při vyšší teplotě (nad 78 °C), takže je nutné dodržet správné teploty rmutovacích kroků.

  • Námi šrotované slady doporučujeme použít do 5 dnů od převzetí zásilky pro zajištění maximální čerstvosti a kvality.
  • Atest ke sladům vám rádi zašleme na vyžádání.

Detailní informace

Detailní popis produktu

 

Senzorické vlastnosti: sladově sladké, tóny medu

Doporučené sypání:  až 60%

Enzymatická aktivita: Vysoká

Barva: 2,5 - 4,0 EBC

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Weyermann
Hmotnost: 1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola